Welkom

Welkom op onze website: u kunt hier informatie vinden over onze praktijk, over de werkwijze rondom aanmeldingen, behandelingen en diagnostisch onderzoek en over de vergoedingen van gemeenten.

Op 1 januari 2020 is Psychologenpraktijk DKH jeugd-plus van start gegaan. Wij zijn gevestigd in Bemmel en Nijmegen Noord.

De praktijk heeft een verzorgingsgebied dat bestaat uit de gemeente Lingewaard, het zuidelijke deel van de gemeente Overbetuwe en Nijmegen-Noord. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan psychologische hulpverlening voor zowel kinderen en jongeren als jong-volwassenen, en ouders. Wij bieden niet alleen Basis-GGZ voor korter durende behandeltrajecten (en/of diagnostiek), maar ook Specialistische trajecten voor intensievere en langer durende behandelingen (en/of diagnostiek).

Wij maken gebruik van E-healthmodules (Therapieland).

Er kan gebruik gemaakt worden van beveiligd beeldbellen (via Facetalk).

DKH jeugd-plus heeft momenteel onderstaande praktijk-locaties:

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u op 06-12317680.

Tijdens schoolvakanties* op dinsdag en vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u op bovenstaand telefoonnummer.

* De schoolvakanties van schooljaar 2022-2023 zijn:

  • Herfstvakantie 22-10 t/m 30-10
  • Kerstvakantie 24-12 t/m 08-01
  • Voorjaarsvakantie 18-02 t/m 26-02
  • Meivakantie 29-4 t/m 07-05
  • Zomervakantie 15-07 t/m 27-08

Buiten de bereikbaarheidstijden kunt u voor dringende zaken contact opnemen met uw huisarts. 

Helaas zijn wij genoodzaakt een tijdelijke aannamestop te hanteren voor Huissen en de wijken Elst en Oosterhout in Nijmegen Noord. Wij hopen deze zo spoedig mogelijk weer te kunnen opheffen. U kunt contact opnemen met uw huisarts voor een alternatief.

Visie:

In onze praktijk wordt psychologische behandeling en psychotherapie gezien als een manier om cliënten (en hun ouders) weer in hun eigen kracht zetten en de eigen autonomie / zelfstandigheid te stimuleren en te bevorderen. Wij werken in gesprekken samen met cliënten aan het inzicht krijgen in hun klachten en problemen, aan het opheffen of verminderen van hun klachten, het accepteren van gevoelens en/of het veranderen van gedrag in een door hen gewenste richting. Wij verwachten dat cliënten zich daarbij inzetten voor hun aandeel van dit proces, aangezien dit een belangrijk onderdeel is voor het behandel- en veranderproces. De therapeut helpt de cliënt bij het op gang brengen van het gestagneerde proces waarbij de therapeut zorg draagt voor een veilige behandelrelatie en behandelsetting.